Percebe, pata de cabra; peu de cabra, peu de cabrit
Pollicipes pollicipes
2019 Peixos i mariscos
España
ELPEU DE CABRA (Pollicipes pollicipes). El peu de cabra és un crustaci cirrípede que creix sobre les roques batudes per l'onatge. [...] Noms: COMUNITAT VALENCIANA: Peu de cabra, peu de cabrit). CATALUNYA: Peu de cabra, peu de cabrit. BALEARS: Peu de cabra. MÚRCIA: Percebe, pata de cabra. ANDALUCÍA: Percebe, pata de burro. GALÍCIA: Percebe, mixote, percebe da pedra, percebe da sombriza, percebe mexón, precebe. ASTÚRIES: Perceba, percebe. CANTÀBRIA: Percebe. PAÍS BASC: Lanperna, lanperna arrunt. CANÀRIES: Percebe, patacabra. TEMPORADA: Tot l'any. PESCA: Marisqueig i rasqueta. DISTRIBUCIÓ: Es distribuïx sobretot des de Galícia i Astúries, Cantàbria, País Basc, Portugal i França. Al nord-oest d'Àfrica també es troba, especialment al Marroc. CUINA: De sabor fort, es cou, sent una espècie d'alt valor comercial que té preus molt elevats. Es comercialitza generalment fresc. El peu de cabra del Cantàbric és molt més gustós que el del Marroc, pel fet de que este últim viu en aigües més càlides. Entre les propietats del peu de cabra, sobreïx el seu baix contingut de greixos i colesterol, i la inexistència d'hidrats de carboni. Quant als seus minerals, sobreïx el seleni, que protegix de malalties cardiovasculars. Té també vitamina B12 i gran quantitat de potasi.
[PEIXOS I MARISCOS. Base de dades terminològica i identificació d'espècies pesqueres. 2019.] peixosimariscs.blogspot.com
www.jacint.es - portellweb@yahoo.es
Recopilación bibliográfica y transcripciones de Jacint Cerdà